Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Η πιο κάτω προσφώνηση αφορά τις παρατηρήσεις της ομάδας εργασίας του ΟΗΕ που εμφανίζονται στο κείμενο αμέσως πιο κάτω από την παρούσα ανάρτηση. Δύο επισημάνσεις: η μη επικύρωση των συμβάσεων για τις εξαναγκαστικές εξαφανίσεις και τα δικαιώματα των μεταναστών-εργατών αμαυρώνει τις κατά τ' άλλα καλές επιδόσεις της Κύπρου στην επικύρωση των συμβάσεων. Δεύτερον, πάλι χαμένη ενέργεια, δουλειά και χρόνος για το Κυπριακό.

UPR Address by Koursoumpa

Η έκθεση της ομάδας εργασίας των Ηνωμένων Εθνών για την Universal Periodic Review αναφορικά με την Κύπρο

Πιο κάτω παρατίθεται το πλήρες κείμενο της ομάδας εργασίας κατά την εξέταση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την Κύπρο. Ενδιαφέρουσες επισημάνσεις για τα θέματα των μειονοτήτων, της εκμετάλλευσης και εμπορίας προσώπων, των εκ μητρογονίας προσφύγων και της ισότητας των φύλων.


UPR Working Group Cyprus

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου Κύπρου, Σάββας Σάββα εναντίον Κυπριακής Δημοκρατίας

Η απόφαση που παρατίθεται πιο κάτω έχει ενδιαφέρον για την αναφορά του Δικαστηρίου στο ζήτημα του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου. Οι αποφάσεις του Δικαστή Ναθαναήλ είναι από τις καλύτερες του Ανωτάτου Δικαστηρίου: σαφής και ξεκάθαρη αιτιολόγηση, αναδρομή στην εθνική και διεθνή νομολογία και πειστικός δικαστικός λόγος. Δυστυχώς, ανήκει σε ένα είδος που σπανίζει στην κυπριακή δικαιοσύνη.



Apofasi Savvas Savva